Günümüz sanayisinin değişken koşullarında klasik “tasarla-üret-sat” modeli çağın dinamiklerine uyum sağlayamamış, yerini küresel ölçekli tedarik zincirlerine bırakmıştır. Binlerce bileşenden oluşan nihai ürünlerin komple, alt komple ve yedek parçalardan oluşan uzun malzeme listelerinin oluşturulduğu bu sistematik yaklaşımda her biri belirli ürün gurupları üzerine uzmanlık bilgisi geliştirmiş tedarikçiler vasıtasıyla sadece ürünlerin değil farklı alanlardaki teknik birikimin de satın alınacağı gerçeği OEM tarafından fark edilmiştir. Bu durum OEM firmalarını bazı kritik parka ya da alt kompleler haricinde tümüyle piyasadan tedarik etmeye teşvik etmiştir. Tedarikçi ve çeşitli alt yüklenici firmalardan ürün temin edilmesine dayalı tedarik zincirleri kurmanın çok daha verimli ve düşük maliyetli olduğu gerçeği küresel olarak kabul görmüştür.
Ancak tedarik zinciri sistemlerinin verimli bir şekilde uygulanabilmesi için üreticiler ve OEM firmalar ve tedarikçiler arasında uyumlu çalışma ortamı yaratılması zorunlu hale gelmiştir. Bu uyumun resmi olarak tanımlanması ve kuvvetlendirilmesi için oluşturulan şartnameler ve anlaşmalar evrensel nitelikli kalite yönetim sistemlerinin oluşturulmasına sebep olmuştur.
Kalite yönetim sistemleri ışığında oluşturulan ilgili şartnamelerde ve anlaşmalarda teknik resimler en geçerli dokümanlar olarak Kabul edilmiş, gerek OEM firmalarını gerekse tedarikçileri bağlayıcılığı deklere edilmiştir. Teknik resimler üzerine yüklenen bu önem açıklık, anlaşılabilirlik, tanımlama, ürün fonksiyonları ve montaj koşullarında diğer ürünlerle olan bağlantı ilişkilerini ifade edebilmek gibi konularda yaşanan sorunların sistematik bir çözüme kavuşturulması zorunluluğunu doğurmuştur. Bu zorunluluk üzerine yapılan teknik araştırmalar ve literatür çalışmaları neticesinde teknik resimleri sadece resim olmaktan çıkartıp müşteriler ve tedarikçiler arasında iletişim aracına dönüştürecek bir dil haline getirilmesi uygun görülmüştür.
Ülkemizde konu ile ilgili standartlaşma çalışması yapılmamış olmakla birlikte ASME ve ISO standartları yurt içi ve yurt dışı çeşitli müşteri-tedarikçi ilişkilerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle ihracat yapan ve kalite yönetim sistemlerini müşteri gereksinimleri doğrultusunda aktif olarak uygulayan Otomotiv, Savunma, Havacılık sektörlerinde firmalarımızda teknik resimler üzerine uzmanlık gelişimi mecburiyet olarak kabul edilmiş ve Geometrik Boyutlandırma ve Toleranslandırma konusu günden güne daha önemli ve daha fazla irdelenen bir konu haline gelmiştir. Gerek konulardaki teknik detaya dayalı içeriğin fazla olması gerekse verilerin yorumlanışının bilgi ve tecrübeye dayalı olması Geometrik Boyutlandırma ve Toleranslandırma konusunda ilgili firma personelinin eğitim almasını hayati derecede önemli kılmaktadır.
Eğitimler 4-8 kişilik guruplar halinde ya da bire bir yapılabilmektedir. Eğitim bilgisayar destekli sınıflarımızda yapılmakla birlikte isteyenler kişisel bilgisayarını da kullanabilmektedir. Müşterimiz talepte bulunduğu takdirde uygulama bölgesinde fabrika içi eğitim de düzenlenebilmektedir. Eğitimimiz 16 saat teorik ve 8 saat uygulama olmak üzere toplam 36 saatlik olup 3 gün sürmekte ancak katılımcı talepleri doğrultusunda uygulama süresi uzatılabilmektedir.